عنوان کامل پایان نامه :
مطالعه تاثیر خودکارآمدی کارآفرینانه بر تقویت قصد کارآفرینی دانشجویان
قسمتی از متن پایان نامه :
اظهار و تشریح موضوع
مطالعات و مطالعهها نشان میدهد افزایش فعالیتهای کارآفرینانه، منجر به افزایش تولید ناخالص ملی و در نتیجه افزایش درآمد ملی، رفاه و آسایش در جامعه می گردد (زالی، رضوی، 1387).
یکی از اهداف برنامههای آموزشی کارآفرینی ایجاد و تقویت قصد کارآفرینانه کارآفرینان بالقوه بهویژه دانشجویان میباشد. بههمین دلیل تحقیقاتی که در دنیا برای قصد کارآفرینانه انجام می گردد، اکثرا مربوط به دانشجویان می باشد زیرا که قصد کارآفرینانه بهترین و مهمترین متغیر پیشبینی کننده رفتار کارآفرینانه می باشد. به بیانی دیگر به احتمال خیلی زیاد، افزایش قصد کارآفرینانه منجر به افزایش فعالیتهای کارآفرینانه و در نتیجه توسعه کارآفرینی می گردد.
از این رو هدف بسیاری از کشورها افزایش اندازه و سطوح کارآفرینی و بهویژه قصد کارآفرینانه میباشد. به همین دلیل یکی از متغیرهای مهم در پژوهش سالانه دیدهبان جهانی کارآفرینی[1] (GEM) بهعنوان بزرگترین پژوهش میدانی کارآفرینی در جهان، قصد کارآفرینانه می باشد. به همین دلیل شناخت بهتر عوامل موثر بر شکلگیری قصد، درک ما را از کارآفرینی افزایش میدهد (Krueger,Karsrud1993:277).
بر اساس نتایج برنامه 2008 GEM بین قصد کارآفرینانه و فعالیت کارآفرینانه به اندازه 48 درصد همبستگی هست (Bosma & Levie, 2008).
بر طبق نظر بوسما[2](2008) میتوان گفت افزایش قصد کارآفرینانه در یک جامعه، نرخ رخداد انواع فعالیتهای کارآفرینانه را افزایش میدهد.
فرضیه پردازهای کارآفرینی عقیده دارند که خودکارآمدی تأثیر بسیار مهمی در شکلگیری قصد کارآفرینی دارد. بهعنوان نمونه بوید[3] و وزیکیس[4] (1994) اظهار میدارند که خودکارآمدی، توسعه قصد کارآفرینی را تحت تاثیر قرار میدهد و در شکلگیری کسبوکار تاثیر دارد. به اظهار دیگر قصد شروع کسبوکار، تا رسیدن به مرحله اقدام، به باور افراد درمورد موفقیتشان بستگی دارد.
محققان در مطالعات بسیاری به مطالعه عوامل موثر بر قصد کارآفرینی مانند خودکارآمدی پرداختهاند و مدلهای بسیاری ارائه کردهاند. بهعنوان نمونه کروگر[5] و برازیل[6] (1994) در مدل امکان سنجی قصد کارآفرینی خود متغیری به نام “خودکارآمدی دسترسی به کسبوکار” را مطرح کردند که بر اساس آن هر چه اعتماد فرد به خود در شکلگیری وظایف کارآفرینی بیشتر باشد درصد امکان سنجی آن کسبوکار بیشتر می باشد.
از این رو در این پژوهش کوشش شده می باشد تا متغیر خودکارآمدی کارآفرینانه بهعنوان یک عامل موثر بر قصد کارآفرینی مورد مطالعه قرار گرفته و ارتباط آن دو سنجیده گردد.
با در نظر داشتن اینکه اکثریت افرادی که امروزه بازار کار را تشکیل میدهند دانشجویان هستند، لذا میبایست توانایی ورود به این بازار در آنها تقویت گردد. در صورتیکه انگیزه و تمایل دانشجویان جهت راهاندازی کسبوکار ارتقا یابد و زمینهای فراهم گردد تا مهارتهای این امر در جامعه دانشجویان افزایش یابد، وابستگی آنها به ارگانهای دولتی و غیردولتی کاهش یافته و با سرعت و سهولت بیشتری قادر به بهره گیری از دانش خود خواهند بود. در این صورت نهتنها نرخ بیکاری کاهش خواهد پیدا نمود بلکه جامعه از نظر اقتصادی پویاتر می گردد. به علاوه دانشجویان هدفمندتر فارغ التحصیل خواهند گردید.
[1] Global Entrepreneurship Monitor (GEM)
[2] Bosma
[3] Boyd
[4] Vosikis
[5]Krueger
[6] brazeal
سوالات یا اهداف این پایان نامه :
4-1) اهداف انجام پژوهش
هدف اصلی انجام این پژوهش مطالعه تاثیر خودکارآمدی کارآفرینانه بر تقویت قصد کارآفرینی دانشجویان دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی میباشد.
اهداف فرعی عبارتند از:
مطالعه تاثیر مهارت شناخت فرصتهای بازار و توسعه محصول جدید بر تقویت قصد کارآفرینی دانشجویان دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی.
مطالعه تاثیر مهارت ایجاد محیط نوآورانه بر تقویت قصد کارآفرینی دانشجویان دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی.
مطالعه تاثیر مهارت ایجاد ارتباط با سرمایهگذاران بر تقویت قصد کارآفرینی دانشجویان دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی.
مطالعه تاثیر مهارت شناسایی هدف اصلی بر تقویت قصد کارآفرینی دانشجویان دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی.
مطالعه تاثیر مهارت رویارویی با چالشهای غیرمنتظره بر تقویت قصد کارآفرینی دانشجویان دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی.
مطالعه تاثیر مهارت توسعه منابع انسانی بر تقویت قصد کارآفرینی دانشجویان دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی.